• Facebook
  • Instagram

reforma

 

Habitatge flexible

La Selva del Camp, Tarragona. 2017

Reforma d’un pis d’un bloc d’habitatges de principis dels 90 a la Selva del Camp. 

 

El pis orginal era una planta molt fragmentada, dividida en 3 habitacions, 2 banys complets, sala d’estar i cuina amb galeria, tot distribuït per un passadís estret sense llum natural. 

 

El que es vol amb la proposta és unificar els espais i fer arribar la llum al màxim de sales possible. 

 

Per tal de tenir l’espai il·luminat al màxim es converteix una de les habitacions en un espai distribuïdor que separa la zona de dia i la de nit i que pot ser una ampliació de la zona d’estar i cuina.

 

S’aconsegueix això amb una gran porta corredera de vidre que divideix el pis en dues zones. 

 

Una zona de dia, unificant la zona d’estar, cuina i menjador i il·luminant aquests espais ampliant la galeria de l’antiga cuina i convertint-la en una terrassa exterior, substituïnt la barana d’obra per una barana metàl·lica i obrint una balconera corredera. En aquest espai es mantenen les instal·lacions existents, amagades per un armari empotrat de 4 fulles de xapa perforada extruïda. A més, els banys es fragmenten en cambres més petites per encabir-hi una bugaderia. 

A més, part de l’encàrrec era comunicar el pis amb les golfes. L’espai per accedir és reduït i podem salvar el pas amb una escala de doble petjada metàl·lica. Aquesta escala es concebeix com un element lleuger, que no sigui una barrera i permeti el pas de la llum, tant de la planta inferior com la llum cenital provinent de les golfes. 

 
logoGLAP_negre.png