• Facebook
  • Instagram

reforma

 

Ascensor per a tots

Salou, Tarragona. 2018 - 2019

L’edifici Salduba compleix amb la tipologia de bloc d’habitatges de segona residència a primera línea de platja de finals dels 60. 

 

Amb tres habitatges per planta, aquests es distribuïen a través d’una passera exterior, amb l’accés als habitatges situats a la meitat del tram d’escala. 

 

La comunitat de veïns demanava instal·lar un ascensor i a més que l’accés a tots els habitatges fos accessible per a tothom 

 

La configuració de l’escala antiga no permetia aquesta accessibilitat i per tant es va haver de modficar la seva configuració i amb ella part de les passeres existents. 

 

El poc espai exterior de la parcel·la va fer situar l’ascensor adossat a la façana Nord, accés per al qual accedeixen la majoria de veïns la major part de les vegades. Pròxim a l’ascensor s’incopora a les noves passeres una nova escala d’un sol tram amb distància suficient als veïns per no envaïr la seva privacitat.

 

La planta baixa també ha de ser modificat amb tot un sistema de rampes per fer accessible la planta baixa.

 

Aprofitant tot el temps d’obres, també es van actualitzar i centralitzar totes les instal·lacions, ja que algunes encara estaven d’orígen.  

 
logoGLAP_negre.png