• Facebook
  • Instagram

concurs

 

Parc Mediterrània

Badalona, Barcelona. 2018

Concurs d’idees Arquitectes per l’Arquitectura – Millora d’un pas soterrat a Badalona – 2018

 

Menció Honorífica

 

Mirant Badalona a vista d’ocell, veiem un traçat d’espais verds i places connectats per l’Avinguda de Sant Ignasi de Loiola, començant per el Parc Pompeu Fabra i que finalitza amb el passeig marítim.

 

Aquest traçat és interromput bruscament per les vies del tren. La proposta busca donar un final a aquest eix verd que culmina amb l’arribada dels vianants al mar, el teló de fons de Badalona. Un dels punts de partida de la proposta són els de recosir el teixit i intentar desdibuixar tots els límits que s’han localitzat en l’emplaçament estudiat.La problemàtica en l’emplaçament és com es combinen la circulació dels vianants i la circulació de vehicles, essent els vials una barrera important per a les persones. La principal línia de treball ha estat segregar les circulacions, donant protagonisme al vianant convertint el carrer Mediterrània en un parc i reconduint la circulació dels vehicles. No s’ha buscat tenir una línia d’accés a la platja per a les persones, si no que l’espai de transició entre un costat i l’altre de les vies del tren puguin ser un agradable passeig. No és només un pas, si no un gran espai públic combinant rampes de pendent variable i graderies amb espais verds i diversitat de paviments. A banda de segregar la circulació i canviar les barreres que suposen els vials, es busca trencar la línia entre espais públics i privats, com són les pistes esportives vallades i els murs de la fàbrica de l’Anís del Mono. Trencant les línies de límit, deixen de ser un límit físic i visual donant visibilitat i accessibilitat a elements emblemàtics com la fàbrica de l’Anís del Mono o el pont del Petroli.

 
logoGLAP_negre.png